Dunajská 8, 811 08 Bratislava 02/529 31 579, 526 34 147 extra.well@extrawellplus.sk

Dánsko z rozprávky

/uploads/galleries/7533/djurs-sommerland-8._rio_grande_rafting_djurs_sommerland_web.jpg Vychutnávame si pohľady na šíre moria. Uhádnete ktoré?
foto?: Eva ANDREJCOVÁ — BUBO Dobyjeme spoločne pirátsky ostrov.
foto?: Eva ANDREJCOVÁ — BUBO Deň plný zábavy bude ťahákom našej cesty. Zábava pre malých, ale aj dospelých. 
foto?: Archív — BUBO V aquaparku v našom hoteli sa poriadne vybláznime. Bývali ste už v hoteli s toboganom? 
foto?: Eva A Dánske pláže sú útočiskom domácich, chodia sem na romantické prechádzky alebo piknik na pláži.
foto? Začínať budeme v Aalborgu, štvrtom najväčšom mesta v Dánsku a zároveň jednom z najstarších obývaných Komfort na cestách, takto vyzerá hotelová izba v obľúbenej sieti Scandic.
foto?: Eva ANDREJCOVÁ — BU Z Farupu si spolu s Benjamínom odnášame plno zážitkov, pridáte sa k nám aj vy?
foto?: Eva ANDREJCOVÁ Čaká nás poriadna dávka adrenalínu. Nájdete odvahu?
foto?: Eva ANDREJCOVÁ — BUBO Iné ako vysmiate a šťastné deti tu nenájdete. Kopec zábavy si tu budú užívať aj tí najmenší.
foto?: Deti si to tu rýchlo obľúbia a nebudú chcieť odtiaľto odísť.
foto?: Peter DROBA — BUBO Naše prvé kroky vedú na najsevernejší cíp Dánska, pohodlne a rýchlo sa tam dostaneme vďaka šikovným Celý zábavný park máme ako na dlani. Kto bude najrýchlejší? 
foto?: Eva ANDREJCOVÁ — BUBO Akonáhle sa dostaneme do aquaparku, už nás nikto nedostane z vody.
foto?: Eva ANDREJCOVÁ — BUBO Náš sprievodca Peťo naučí vaše deti hrať mini-golf. 
foto?: Eva ANDREJCOVÁ — BUBO Pri lovení krabov v Kattegate, sa nám podarilo vyloviť hviezdicu. No samozrejme skončila pekne späť Na našej ceste sa zavítame v centre žralokov Kattegat v Grena.
foto?: Eva ANDREJCOVÁ — BUBO Návšteva rozprávkového Dánska sa nezaobíde bez všakovakých morských tvorov. Vzdelávanie vašich detí V žraločom centre je pre nás zážitkom kŕmenie tuleňov, hladkanie rají a lovenie krabov. foto?: Eva A Kto je najnebezpečnejší tvor na našej planéte; vedeli ste, že žraločie zuby majú neobmedzenú schopno Naše dobrodružstvo v Jurskom svete sa začalo asi 170 miliónov rokov dozadu, v období kedy vládli sve My sme počas našej prechádzky videli niekoľko druhov dinosaurov, majestátneho obra Diplodoka, na pas Zahráme sa aj na mladých archeológov.
foto?: Eva ANDREJCOVÁ — BUBO Zootopia v Givskude vás na chvíľu prenesie na ozajstné safari, k niektorým zvieratám sa dostaneme až Odpočinok v tejto krásnej ZOO nájdeme my a aj tieto krásne gorily.
foto?: Eva ANDREJCOVÁ — BUBO Slony patria k najväčším suchozemským cicavcom. foto?: Eva ANDREJCOVÁ — BUBO Já tak rád trsám, trsám. Ty tak rád trsáš, trsáš.
foto?: Peter DROBA — BUBO Ak za vami beží lev, musíte iba dúfať, že chytíte druhý dych. foto?: Peter DROBA — BUBO Dánske Odense je známe ako rodisko rozprávkového Andersena. foto?: Eva ANDREJCOVÁ — BUBO Farebné domy a všadeprítomné bicykle. Vitajte v Dánsku. foto?: Eva ANDREJCOVÁ — BUBO Atmosféru mesta Odense dopĺňa typická dánska architektúra. foto?: Eva ANDREJCOVÁ — BUBO Voda je tu výrazným živlom, ktorý dotvára charakter mesta. foto?: Eva ANDREJCOVÁ — BUBO Kde nájdete najviac kociek lega na svete? Predsa v Legolande.
foto?: Archív — BUBO Rozhodne vás uchváti svet miniatúr vytvorených z lega, vďaka ktorým precestujeme celý svet. foto?: P Detský vláčik nás prevedie z rozprávky do rozprávky. Nasadnite na neho spolu s nami.
foto?: Archív — Z lega si tu môžete vyskladať celú vašu rodinku. foto?: Peter DROBA — BUBO Nájdeme tu ikonické scenérie, akými je švédsky kanál Gota, dánsky Nyhavn, holandský Amsterdam, krásn Tematické horské dráhy, okrem kráľovstva pirátov sa ocitneme aj medzi Vikingami, a nesmie chýbať ani Z legolandu, samozrejme, nikto neodíde s prázdnymi rukami, neexistuje predsa ikonickejší suvenír ako Zastavíme sa aj na kus reči s Hansom Christianom Andresenom. foto?: Peter DROBA — BUBO Zavítame aj do sveta stratenej Atlantídy. foto?: Eva ANDREJCOVÁ — BUBO Niektoré miesta nám prinesú príjemné zimomriavky a z nás sa stanú polárnici. 
foto?: Archív — BUBO Pekne jeden po druhom sa ponoria do chladnej vody. 
foto?: Archív — BUBO Počas celodenného behania po Legolande určite vyhladnete. foto?: Peter DROBA — BUBO Prejdeme spoločne viacero známych mostov, medzi ne patrí aj most ponad Veľký Belt, ktorý ponúka krás Aj Kodaň vie ako svojimi pamiatkami a nádhernými námestiami prilákať ľudí. 
foto?: Archív — BUBO Skúsite sa odviezť po Kodani na tradičnom bicykli ako domáci?
foto?: Archív — BUBO V Kodani sa rozlúčime s našim bájnym rozprávkarom, Andersen s láskou hľadí na rozprávkový svet -Tivo Farebné domčeky Nyhavnu na brehu kanála patria k najpríjemnejším miestam celého mesta. 
foto?: Archí Zvečníme si spoločne tieto krásne momenty. foto?: Eva ANDREJCOVÁ — BUBO Či už so zapadajúcim slnkom alebo bez neho, Nyhavn má stále svoje čaro.  Nájdete tu mnoho príjemných Deti si na chvíľu oddýchnu pri najstaršej dánskej fontáne na námestí Gammeltorv. foto?: Eva ANDREJCO V pohode pri vode. Toto je Kodaň a dánska pohodička v plnej paráde. foto?: Eva ANDREJCOVÁ — BUBO Budova kodanskej opery je klenotom modernej architektúry. foto?: Eva ANDREJCOVÁ — BUBO Najznámejší symbol hlavného mesta Dánskej monarchie a náš rozprávkový záver. foto?: Eva ANDREJCOVÁ —
Destinácia: Dánsko
Kód zájazdu: 1333578
Cena od: 1 795 €
Príplatky od: 274 €
Poznávacie zájazdy
Zábava
Pre rodiny s deťmi

Výber termínu

13.07.2024 6 dní First Minute 1 795 € +274 € odlet: Viedeň letecká
20.07.2024 6 dní First Minute 1 795 € +274 € odlet: Viedeň letecká
03.08.2024 6 dní First Minute 1 795 € +274 € odlet: Viedeň letecká
10.08.2024 6 dní First Minute 1 795 € +274 € odlet: Viedeň letecká
24.08.2024 6 dní First Minute 1 795 € +274 € odlet: Viedeň letecká

Popis zájazdu

Extrémne sympatická škandinávska krajina, ktorá v sebe spája to najlepšie zo severu aj zo zvyšku Európy. Systém funguje dokonale, mestá sú stavané pre ľudí, každý Dán má buď bicykel alebo dieťa alebo oboje. V tejto krajine vám bude s rodinou dobre, navyše sme program ušili deťom na mieru. Legoland zložený z miliónov kociek, kolotoče v zábavných parkoch a zvieratká na safari, v ZOO aj v akváriu. Poďte s nami do krajiny rozprávkara Hansa Christiana Andersena a užite si leto v škandinávskom štýle.

1. deň:
Prilietame do Aalborgu, štvrtého najväčšieho mesta v Dánsku a zároveň jedného z najstarších obývaných miest v oblasti. Po obede v centre mesta sa presúvame na najsevernejší cíp jutského polostrova. Uvidíme Jutland. Poľnohospodársku krajinu striedajú polia a pasienky s dobytkom. prichádzame na najmalebnejšie miesta v Dánsku, kde chodili pre svoje inšpirácie mnohí dánski maliari. Prechádzame dedinkou Skagen, pozrieme si jej malebné zákutia a prejdeme sa plážami Grenen. Jedny z najkrajších škandinávskych pláží vôbec. Nikto by nepovedal, že v Dánsku niečo takéto nájdeme. Odvážnejší sa počas slnečných dní aj kúpu. Pri trocha šťastí stretneme tulene, ako sa vyvaľujú na pláži. Pozrieme si tam aj bunkre Atlantického valu.

2. deň:
Plno zážitkov ako sa patrí. Poriadne sa vybláznime v jednom z dvoch najväčších zábavných parkov v krajine. Poriadne sa vykúpeme v Aqualande. Užijeme si veľa zábavy, čaká nás Farup aj jeho húsenkové dráhy, kolotoče a vláčiky. Kto bude hladný dáme si hod dog, burgre alebo pizzu. Deň zábavy ako z filmov. Kto sa nebojí ide na „Orkán“ alebo máte nervy na „Saven“? Zahráme si golf alebo spravíme detský vodičák? Je tu zábavy na celý deň.

3. deň:
Presunieme sa do centrálneho Dánska, kde sa nachádza jedno z najlepších akvárií so žralokmi. Dozvieme sa o nich takmer všetko. Uvidíme ako sa kŕmia. Zistíme veľa o oceánoch a nájdeme si nových priateľov v rybom svete. Kajakom prejdeme od pólu k pólu a zistíme veľa o ľadových kryhách. Ako sa volá najväčší žralok na svete? Aby toho nebolo dosť zažijeme poriadnu ZOO. Skamarátime sa s gorilami, pozrieme si nosorožce a budeme hľadať levy. Kto sa nebojí vstúpiť s nami do Jurského Parku? Tu si dáme Baobab burger alebo rhino menu? Koľko druhov dinosaurov stretneme?

4. deň:
Dnes nás čaká jedna z top destinácií zájazdu. Celý deň v Legolande. Pri vstupe sa odfotíme s bránou postavenou z lega. Celý svet tu je postavený z lego kociek. Dozvieme sa jeho históriu a pozrieme si modely najvyšších budov sveta, prejdeme sa Aténami, odfotíme sa pri Mount Rushmore, stretneme Hansa Christiana Andersena ako sedí na lavičke a číta rozprávku? Zažijeme dobrodružstvá lego postavičiek z filmov, naučíme sa bojové umenie v Ninjago. Kto si dá obedové menu v Legoréde? Kto si postaví svoju vlastnú figúrku? Zachránime expedíciu do polárnych oblastí?

5. deň:
Presunuli sme sa do rozprávkového mesta, Kodane. Užijeme si ju úplne naplno. Chcete ísť aj do Tivoli? Prejsť sa vodnými kanálmi starého mesta či vidieť ikonické miesta tohto malebného mesta? Prejdeme si mesto a uvidíme dom Hansa Christiana Andersena. Všade plno bicyklov, rôznych tvarov a veľkostí. Ochutnáme dánsku zmrzlinu. Kto sa chce previezť mestom na bicykli? Mesto farebných domčekov ako z rozprávky, povieme si niečo o dobrej dánskej kráľovnej, pozrieme si domček, kde býval najznámejší Dán Hans Christian Andersen, potešíme sa zo sochy Malej morskej panny a odletíme domov. K nezabudnuteľným rozprávkam jednoznačne patrí aj Pippi dlhá pančucha, ktorej obľúbeným zvykom bolo spať s nohami na vankúši a hlavou pod pokrývkou...Je Dánsko rozprávková krajina? Určite sa prejdeme večernou Kodaňou, do hotela sa odvezieme autobusom a plní zážitkov zaspíme.

6. deň:
Minieme posledné koruny posledný lego obchod a rozlúčime sa s Dánskom definitívne, letíme domov.