Dunajská 8, 811 08 Bratislava 02/529 31 579, 526 34 147 extra.well@extrawellplus.sk

Západ USA a zábavné parky v Orlande

/uploads/covery zajazdov/universal_studios.jpg luxusné 5* ubytovanie na 3 noci v druhom najväčšom rezorte na svete.
foto: Venetian Resort Grand Canyon nadchne každého a mobil schováte na chvíľu do vrecka.
foto: archív BUBO Odvážiš sa na jazdu na Hulkovej dráhe?
foto: Universal Studios Orlando Ak si sa vždy chcela kamarátiť s Bartom alebo Lízou, Springfield ťa čaká.
foto: Universal Studios Or Slávne Čínske divadlo. Tu sa tým najlepším z filmového sveta udeľujú Oscary. foto: Ľubor KUČERA – BU Nobu v Las Vegas Vás nikdy nesklame a vždy prekvapí. Jedna z najlepších reštaurácií v meste kde byť foto: Ľubor KUČERA – BUBO Čaká nás divoká jazda Západom USA a najlepšie zábavné parky na svete.
foto: Universal Studios Orland Prebehneš? foto: Ľubor KUČERA – BUBO V štvrti Beverly Hills býva veľa z tvojich obľúbených amerických hviezd. foto: Ľubor KUČERA – BUBO Poprechádzame sa po tých najslávnejších miestach mesta anjelov.
foto: Ľubor KUČERA – BUBO Mickey tu svoju hviezdu má. Budete ju tu raz mať aj vy?
foto: archív BUBO Ktorého zo svojich rozprávkových a filmových hrdinov tu dnes stretneš?
foto: Zuzana HÁBEKOVÁ – BUBO Čo tak Spidermana?
foto: archív BUBO Trochu viac o tom, ako funguje náš veľký vesmír, zistíme v Griffithovom observatóriu.
foto: Ľubor KU Ako môže takýto kamienok vážiť 179 kíl?
foto: Ľubor KUČERA – BUBO Od observatória máme tie naj super výhľady na slávny nápis Hollywood. V koľkých filmoch si ho už vid Ak sa už nevieš dočkať do Orlanda, už aj dnes sa môžeš vybrať do zábavného parku Universal Studios v Rozprávkové svety v najlepších zábavných parkoch.
foto: Universal Studios V kráľovstve Miňonov.
foto: archív BUBO Kúsok Dánska v Novom Svete. foto: Ľubor KUČERA – BUBO Solvang je mestečko, ktoré by ste tu v ďalekej Amerike nečakali. foto: Ľubor KUČERA – BUBO Najdánskejšie mesto na svete. Solvang na ceste medzi Los Angeles a San Francisco Andersenove múzeum, socha Malej morskej víly a úžasné dánske pekárne. foto: Ľubor KUČERA – BUBO Najkľukatejšia ulica na svete. Kto ju zabehne rovno? San Francisco
foto: archív BUBO Ako na Slovensku. Až nato, že do adresy si napíšete San Francisco
foto: archív BUBO Farebné domčeky v San Franciscu. V ktorom by si chcela bývať? foto: Ľubor KUČERA – BUBO Poznáš most Golden Gate? foto: Ľubor KUČERA – BUBO Najšarmantnejšie mesto Severnej Ameriky. foto: Ľubor KUČERA – BUBO Uškatce vyhrievajúce na Fisherman´s wharf, San Francisco Ako blízko sa odvážiš prísť? foto: Ľubor KUČERA – BUBO Parádna príroda v Yosemitoch.
foto: Ľubor KUČERA – BUBO Obrie sekvoje v Yosemitoch.
foto: archív BUBO V tieni sekvojí, najvyšších stromov na svete.
foto: archív BUBO Stromy ako svet.
foto: archív BUBO Svetoznáme skaly El Capitan a Halfdome budeme mať ako na dlani .
foto: Ľubor KUČERA – BUBO Calico Town, v ktorom zastal čas a zmizli ľudia. foto: Ľubor KUČERA – BUBO Na chvíľu za mrežami.
foto: Ľubor KUČERA – BUBO Haló, je tu niekto? foto: Ľubor KUČERA – BUBO foto: Ľubor KUČERA – BUBO Prichádzame do štátu Nevada so slávnym Las Vegas. Legendárny Strip v Las Vegas.
foto: archív BUBO Pohľad na nočné Las Vegas takmer nikdy nesklame.
foto: archív BUBO Adrenalín nad Las Vegas.
foto: archív BUBO Obrovitánska Hoover Dam.
foto: archív BUBO BUBO sprievodca z divokého západu.
foto: Marek MELÚCH – BUBO Najväčší, najhlbší, najdlhší. Taký je kaňon na rieke Colorado a volá je jednoducho Grand.
foto: arch A čo sa stalo tu?
foto: Ľubor KUČERA – BUBO Lentilky či M&Ms?
foto: archív BUBO Vitajte v Údolí smrti, najnižšie položenom mieste severnej Ameriky a jednom z najhorúcejších miest n Najhorúcejšie miesto USA
foto: Marek MELÚCH – BUBO Dante's point v Death Valley.
foto: Marek MELÚCH – BUBO A bude teplo! Mŕtve údolie.
foto: Marek MELÚCH – BUBO 61 metrov vysoká sopka Krakatoa, ktorá je dôkazom filozofie kmeňa Waturi: „Voda je život a život je Najlepšie šmýkalky, tobogany a dráhy vo Volcano Bay.
foto: Volcano Bay foto: Volcano Bay foto: Volcano Bay V The Ritz Carlton Grande Lakes máte golfové ihrisko priamo pod nosom! Nástupište deväť a trištvrte, vlak o chvíľu odchádza!
foto: Universal Studios Orlando foto: Universal Studios Orlando Najmilší obor v čarodejníckom svete.
foto: Universal Studios Orlando Let Hipogrifa. Ideme?
foto: Universal Studios Orlando foto: Universal Studios Orlando V Šikmej uličke. 
foto: Universal Studios Orlando Pozor, dinosaury!
foto: Universal Studios Orlando Múmia sa vracia. Utečieš pred jej kliatbou?
foto: Universal Studios Orlando
Destinácia: USA
Kód zájazdu: 1333076
Cena od: 3 790 €
Príplatky od: 620 €
Poznávacie zájazdy
Zábava

Výber termínu

08.07.2024 14 dní First Minute 3 790 € +620 € odlet: Viedeň letecká
18.07.2024 14 dní First Minute 3 790 € +620 € odlet: Viedeň letecká
31.07.2024 14 dní First Minute 3 790 € +620 € odlet: Viedeň letecká
16.08.2024 14 dní First Minute 3 790 € +620 € odlet: Viedeň letecká
31.08.2024 14 dní First Minute 3 790 € +620 € odlet: Viedeň letecká
12.02.2025 14 dní First Minute 3 790 € +620 € odlet: Viedeň letecká
22.02.2025 14 dní First Minute 3 790 € +620 € odlet: Viedeň letecká
04.03.2025 14 dní First Minute 3 790 € +620 € odlet: Viedeň letecká
14.03.2025 14 dní First Minute 3 790 € +620 € odlet: Viedeň letecká
26.03.2025 14 dní First Minute 3 790 € +620 € odlet: Viedeň letecká
06.04.2025 14 dní First Minute 3 790 € +620 € odlet: Viedeň letecká
16.04.2025 14 dní First Minute 3 790 € +620 € odlet: Viedeň letecká
30.04.2025 14 dní First Minute 3 790 € +620 € odlet: Viedeň letecká
15.05.2025 14 dní First Minute 3 790 € +620 € odlet: Viedeň letecká

Popis zájazdu

Perfektná kombinácia úžasnej prírody západného pobrežia USA a pulzujúceho života amerických metropol. Najznámejšie národné parky a najslávnejšie mestá. Hviezdne Los Angeles s Hollywoodom, vysvietené Las Vegas plné všetkých pokušení a šarmantné San Francisco s panorámou so známym červeným mostom verzus priehlbiny Grand Canyonu, obrie sekvoje v Yosemitoch a na konci najlepšie zábavné parky na svete v Orlande.

1. deň:
Odlet z Európy na cestu za najkrajšou americkou prírodou. Prílet do LOS ANGELES prezývaného Mesto anjelov. Letisková kontrola a vstúpime do mesta, ktoré žije svoj americký sen. Vo vzduchu je cítiť pohodu. Mesto večného leta. Aklimatizácia na časový posun a začíname. Deti Vám pomôžu s pasovou kontrolou a hľadaním východu z letiska. Naučte ich cestovať!

2. deň:
LOS ANGELES a HOLLYWOOD. Vaše deti poznajú toho viac než si myslíte, iba nevedeli, že sa to všetko nachádza v tomto meste. Vy deťom vysvetlíte, kto to bola Marilyn Monroe a oni Vám, kto je to Katy Perry. Na chodníku slávy spoločne hľadáte svoje hviezdy. Okolo čínskeho divadla do Beverly Hills k domom slávnych hercov a spevákov. Mesto s originálnym názvom „El Pueblo de Nuestra Senora La Reina de los Angeles los Rio Porciunculo“ bolo založené na konci 17. storočia a v centre starej štvrte sa naraňajkujeme v mexickom štýle. Z Puebla sa prejdeme k slávnej radnici, ktorá si zahrala v niekoľkých známych filmoch a seriáloch, pozrieme si stavbu koncertnej haly Walta Disneyho a operu, ktorú riadi Placido Domingo. Na mesto sa pozrieme z nadhľadu z Griffitovho observatória. Okrem výhľadu na široké okolie a downtown LA je odtiaľto aj dobrý pohľad na známy nápis „Hollywood“. Samozrejme sa zastavíme aj na samotnom Hollywood bulvári. Známe miesto s hviezdami slávnych na chodníku, odtlačky rúk a nôh pred Graumanovym čínskym divadlom a množstvo postáv prezlečených za Michaela Jacksona, Jacka Sparrowa alebo Mickeyho Mousa. Po „hviezdnom“ obede sa prevezieme cez Beverly Hills až na jednu z najdrahších ulíc sveta – Rodeo Drive. Odfotíme sa pri známom nápise a prejdeme sa po Rodeo Drive a nahliadneme do obchodíkov, či v ňom uvidíme niektorú z hviezd. Z Beverly Hills to už nemáme ďaleko na Santa Monica Beach. Pláž je známa z Pobrežnej hliadky, nájdete tu zábavné mólo a jeden z koncov, alebo začiatkov, slávnej cesty Route 66. Neďaleko je promenáda s množstvom reštaurácii a obchodíkov. Tu si vychutnáme záver dňa a dáme si večeru podľa vlastného výberu. Bude to steak, sushi alebo cheesecake?

3. deň:
Dnes nás čaká presunový deň. Z Los Angeles sa po ceste č.101 dostaneme do Santa Barbary. Miestne letovisko s príjemnou architektúrou a nádherne vyzdobenou budovou súdu, z ktorej sa pozrieme na okolie z vtáčej perspektívy. Prejdeme sa po mestečku, dáme si kávu a odchádzame do Solvangu, mestečka, ktoré by ste tu nečakali. Boli ste v Dánsku? Ak nie, máte náhradu tu v Kalifornii. Solvang je dánska enkláva tu v Novom svete. Andersenove múzeum, socha Malej morskej víly a úžasné dánske pekárne. Za hranicou mestečka sa nachádza oblasť vinohradov, ktorá začína mať podobné meno ako slávne Napa Valley pri San Franciscu. Na konci cesty nás čaká San Francisco, mesto kopčekov a Golden Gate Bridge.

4. deň:
SAN FRANCISCO - najšarmantnejšie mesto Severnej Ameriky a legendárny Golden Gate Bridge. Prevezieme sa krížom cez most na bicykli? Nábrežie Fishermanęs Wharf 39 s kopou slniacich sa uškatcov. Začať môžete obrovským obchodom s cukríkmi, otec dostane ponožky z ponožkového obchodu „Daddy, we love you“ a na obed si dáte krabiu alebo mušľovú polievku v žemli. Staré fotogenické električky a talianska štvrť, kde si zaspomíname na časy beatnikov. Naše deti o tom v živote nepočuli. Čínska štvrť a keksíky šťastia, Alamo Square, centrum hnutia hippies, Haight Asbury, panoráma z Telegraph Hill, najkľukatejšia ulička na svete. A kúsok odtiaľto (veď sme išli okolo) vznikol iPhone aj Facebook.

5. deň:
Skorý ranný odchod smerom k národnému parku Yosemite. Budeme prechádzať krajinou sadov a polí, až do predhoria Sierra Nevada. Krajina sa začne dvíhať a začne pribúdať množstvo stromov. Tento národný park je raj pre horolezcov a jeho hlavné údolie je jedným z najnavštevovanejších prírodných pamiatok USA. Svetoznáme skaly El Capitan a Halfdome budeme mať ako na dlani z mnohých vyhliadok. Prejdeme sa pod najvyšší vodopád Yosemite, ktorý má výšku 740 m. Park je domovom množstva druhov zvierat, medzi ktoré patrí napr. rys, vlk, medveď alebo jeleň. Budeme mať na niektoré z nich šťastie? Park prejdeme po hlavných vyhliadkových trasách a keď sa dostaneme opäť na rovinu, ocitneme sa v meste Fresno/Bakersfield, kde si dáme večeru a prespíme.  Dieťa, ktoré prvé zbadá medveďa vyhráva tradičné americké sladkosti! Počas zimných mesiacov 1.11. - 31.3. vynecháme z programu Yosemity, ako náhrada je návšteva Death Valley z Las Vegas.

6. deň:
Kontrastom je púšť MOJAVE DESERT a opustené banícke mestečko CALICO TOWN, v ktorom zastal čas a zmizli ľudia. Večer príchod do mesta večnej zábavy a hriechu LAS VEGAS. Už z diaľky svieti a ukazuje svoju polohu. Mesto, ktoré nedávno vzniklo doslova z nuly a ako fénix vstalo z púšte. Je to gýč? Je. Páči sa vám? Páči. Namiešaná zábava, pastva pre oči, mega hotely, kasína, prisťahovalci ... no proste Sin City! Hneď večer sa pôjdeme prejsť či skôr povoziť po Stripe na pohyblivých schodoch a hýkať nad hrou svetiel. A pamätajte...čo sa stane vo Vegas, to tam aj ostane!

7. deň:
Las Vegas je mesto kasín, neónov a atrakcií, ktoré fungujú 24 hodín denne. Vyhráme a zvezieme sa vo veľkom štýle aj my? Strip je plný zábavy a života, pozrieme si egyptských faraónov, Eiffelovku, Sochu slobody, pirátsku loď, 350 metrov vysokú vežu Stratosphere, fenomenálne fontány, všetko podľa chuti a nálady uprostred vyprahnutej púšte. Počas zimných mesiacov 1.11. - 31.3. navštívime v tento deň Death Valley ako náhradu za vynechaný park Yosemity.

8. deň:
Perla Arizony GRAND CANYON. Najhlbší kaňon na svete, hra svetla a farieb, prejdeme sa po západnej rímse a fantastickom sklenom moste Skywalk a dosýta si vychutnáme neopakovateľné výhľady na jeden z najkrajších prírodných úkazov našej planéty. Budeme prechádzať aj mostom ponad slávnu Hooverovu priehradu, ktorá bola vo svojej dobe najväčšou priehradou na svete.

9. deň:
Odlet z Las Vegas do Orlanda, mesta zábavných parkov, kde máte na výber niekoľko možností. Zahráte si individuálne golf alebo radšej strávite deň v jednom z mnoha zábavných parkov, ktoré sa každým rokom rozrastajú? Kúpte si najvýhodnejší balík. Trojdňové kombo, v ktorom každý deň strávite v jednom z nasledovných parkov - Universal studio, Island of Adventure a Volcano Bay. Vstup do týchto parkov nie je v cene zájazdu. Lístok si viete kúpiť online: . V cene zájazdu je ubytovanie v 3* hoteli neďaleko parkov.

10. deň:
Universal studio ponúka množstvo atrakcií a právom patrí do prvej desiatky najnavštevovanejších zábavných parkov na celom svete. Mnohé atrakcie parku boli vyvinuté s tvorcami pôvodných filmov vrátane známych hercov ako napr. Steven Spielberg, Will Smith, Cameron Diaz a ďalší. Medzi najpopulárnejšie atrakcie sa radia Harry Potter, Transformers: The Ride 3D, The Simpsons Ride a Fast & Furious Supercharged.

11. deň:
Island of Adventure ponúka množstvo atrakcií. Nachádza sa tu osem ostrovov s vlastnou tematikou. So spider manom na pavučinách preletíte New Yorkom, Hogwarts Express vás zavezie do sveta Harryho Pottera. Prechádzka po Jurskom parku za prítomnosti dinosaurov. Povoziť sa tu môžete na niekoľkých rôznych  horských dráhach alebo sa odfotiť s vašou obľúbenou filmovou postavou.

12. deň:
Vodný park Volcano Bay je rozdelený na štyri rôzne oblasti s veľkým množstvom toboganov. V strede parku je 61 metrov vysoká sopka Krakatoa, ktorá je dôkazom filozofie kmeňa Waturi: „Voda je život a život je radosť“. V sopke sa nachádza aj najvyšší tobogan v Amerike s výškou 38 metrov. Nezabudnite si pribaliť plávky.

13. deň:
Rozlúčka s Floridou, transfer na letisko v Orlande a odlet do Európy.

14. deň:
Po prílete domov spíkujete s kalifornským prízvukom.