Dunajská 8, 811 08 Bratislava 02/529 31 579, 526 34 147 extra.well@extrawellplus.sk

Bordeaux legendárne mesto vína a ustríc

Destinácia: Francúzsko, Nové Akvitánsko
Kód zájazdu: 1325256
Cena od: 979 €
Príplatky od: 0 €
Poznávacie zájazdy
Eurovíkendy
Gastro

Výber termínu

27.06.2024 4 dni First Minute 979 € +0 € odlet: Bratislava letecká

Popis zájazdu

Úvod:
Juh Francúzska je veľmi pôvabný. Jeho čaro spočíva v architektúre a histórii akú má Bordeaux v krásnej prírode zaliatej sýtou zeleňou, vo víne a úžasnej kuchyni. Umelecké skvosty v uliciach miest lákajú pre ich eleganciu a veľkoleposť, ktorú Francúzsko v minulosti dosiahlo. 


1. deň:
Odletíme z Viedne do juhofrancúzskeho mesta Bordeaux, ktoré bolo cestovateľským sprievodcom Lonely planet vyhlásené za najlepšiu cestovateľskú destináciu roka 2017. Keďže sa Bordeaux pyšní vynikajúcou kuchyňou, práve tu nastáva moment, kedy si môžeme dopriať chutnú večeru, či prechádzku jeho historickým centrom.

2. deň:
Po raňajkách navštívime Katedrálu Saint André de Bordeaux, jedno z najväčších múzeí francúzskej histórie Musée d’Aquitaine, isymbol architektúry 18. st. Place de la Bourse. Popoludní sa vyvezieme k úžasnému a novodobému múzeu vína La Cité du Vin. Architektonický skvost, ktorého budova pripomína vír vína v pohári, sa špecializuje na svetovú kultúru vína. Nalaďme zmysly na degustáciu v strešnom bare, odkiaľ nám bude dopriaty panoramatický výhľad na celé Bordeaux. Rovnako nezabudnuteľným zážitkom bude aj vyhliadková plavba po rieke Garonne spojená s degustáciou miestnych vínnych špecialít.

3. deň:
Asi 60 km od Bordeaux, neďaleko známeho prímorského mestečka Arcachon, sa nachádza úžasný kúsok zeme, ktorý akoby zabudol, že patrí Európe. Leží tu najväčšia piesková duna v Európe, duna v Pyle. Jej rozmery sú skutočne africké, objem je 60000000 m3, šírka 500 metrov a nad hladinou mora sa týči do výšky 130 metrov. Z vrcholu je nádherný výhľad na more a hustý borovicový les, na záliv Arcachon a pohorie Pyreneje. Duna sa začala formovať pred 8000 rokmi. Zaujímavosťou je, že je neustále v pohybe a posúva sa smerom k lesu, za rok sa posunie približne o 5 metrov do vnútrozemia. Po návrate do Arcachonu sa prejdeme po prímorskej promenáde, vychutnáme si dobrú kávu alebo sa posilníme obedom. Gurmáni budú mať možnosť ochutnať ustrice a dobré suché biele vínko, nachádzame sa v kraji ustríc.

4. deň:
Ráno sa vydáme do vinárskeho mestečka Saint Emilion (UNESCO). Cestou si doprajeme ochutnávku vín Bordeaux Superieur, kde boli prvé vinice založené Rimanmi. Prehliadka nám odkryje stredoveké centrum i podzemie, kde sa ukrýva známy kostol Saint-Emilion Monolithic. Popoludnie bude taktiež v znamení viníc a ochutnávky jedinečných vín z klasifikácie Grand Cru Classe.

5. deň:
Presunieme sa na letisko, odkiaľ odletíme do Viedne.

Ubytovanie:
3* hotel

Stravovanie:
raňajky

Doprava:
Letecká

Celková cena zahŕňa:
Leteckú dopravu vrátane letiskových a servisných poplatkov. Transfer BA - letisko - BA. Transfer letisko – hotel – letisko. 4x ubytovanie v hoteli 3* s raňajkami. Sprievodcu CK.

Celková cena nezahŕňa:
Doplatok za jednolôžkovú izbu. Vstupy. Pobytovú taxu. Cestovné poistenie.