Dunajská 8, 811 08 Bratislava 02/529 31 579, 526 34 147 extra.well@extrawellplus.sk

Taliansko na tanieri

Poznávacie zájazdy , Taliansko na tanieri, Bologna, Piazza del Nettuno and Piazza Maggiore Poznávacie zájazdy , Taliansko na tanieri, Modena, Old Town Poznávacie zájazdy , Taliansko na tanieri, Parma, Parmská šunka Poznávacie zájazdy , Taliansko na tanieri, Ravena, Rocca Brisighella Poznávacie zájazdy , Taliansko na tanieri, Bologna, Due Torri Poznávacie zájazdy , Taliansko na tanieri, Bologna Poznávacie zájazdy , Taliansko na tanieri, Ducal Palace, Modena Poznávacie zájazdy , Taliansko na tanieri, oblasť Chianti Poznávacie zájazdy , Taliansko na tanieri, oblasť Chianti Poznávacie zájazdy , Taliansko na tanieri, Dozza Poznávacie zájazdy , Taliansko na tanieri, Dozza Poznávacie zájazdy , Taliansko na tanieri, Parma Poznávacie zájazdy , Taliansko na tanieri, Parma Poznávacie zájazdy , Taliansko na tanieri, Parma Poznávacie zájazdy , Taliansko na tanieri, Ravena Poznávacie zájazdy , Taliansko na tanieri, Ravena Poznávacie zájazdy , Taliansko na tanieri, Ravena Poznávacie zájazdy , Taliansko na tanieri, Ravena, Rocca Brisighella Poznávacie zájazdy , Taliansko na tanieri, mapa Poznávacie zájazdy , Taliansko na tanieri
Destinácia: Taliansko
Kód zájazdu: 1319402
Cena od: 790,50 €
Príplatky od: 220 €
Poznávacie zájazdy
Gastro

Výber termínu

15.06.2024 4 dni Last Minute 790,50 € +220 € odlet: Viedeň letecká
24.10.2024 4 dni Last Minute 837 € +220 € odlet: Viedeň letecká

Popis zájazdu

Rýchly popis:

Ideálny zájazd pre milovníkov talianskej kuchyne. Každý správny gurmán ocení ochutnávku slávnej omáčky v meste Bologna, balzamikového octu v Modene, či zahryznutie do pravej parmskej šunky a parmezánu. Zájazd plný kulinárskych zážitkov pretkáme prehliadkami miest ako San Marino a Ravena a bodkou za touto chutnou poznávačkou bude možnosť nákupu tekutých suvenírov z najslávnejšieho vinárskeho regiónu Chianti.


Ubytovanie: 3x v hoteli

Stravovanie: 3x raňajky


Bologna - Modena - Parma - Dozza - Ravena - oblasť Chianti



Doprava:
letecká

Program:

1.deň – prílet do Bologne, mesta známeho nielen najstaršou univerzitou na svete, ale aj gurmánskymi špecialitami, ako je Mortadella di Bologna alebo boloňská omáčka. Prehliadka centra mesta zahrnujúca hlavné námestia Piazza Maggiore, Piazza Nettuno s ikonickou Neptúnovou fontánou, Palazzo del Podesta a samozrejme symbol mesta – Due Torri – Dve veže, ktoré sa zachovali ako jedny z mála rodinných stredovekých mrakodrapov a v minulosti slúžili na rôzne účely, okrem iných aj ako väzenie. Ubytovanie a nocľah.

2. deň  - raňajky, návšteva Modeny. Návšteva domu jedného z najslávnejších tenoristov Luciana Pavarottiho, ktorý je v súčasnosti prístupný verejnosti ako múzeum. Ochutnávka známeho balzamikového octu s nezameniteľnou chuťou. Popoludní presun do Parmy, ktorá je okrem mnohých architektonických pamiatok v historickom centre preslávená najmä ako jedno z gastronomických centier Talianska. Známa je predovšetkým Parmská šunka a syr Parmezán (Parmigiano). Ochutnávka. Návrat do hotela.

3. deň – po raňajkách odchod do jedného z najkrajších mestečiek Talianska - Dozza, ktoré je známe aj vďaka nevšednému festivalu maľovania stien domov. Festival sa koná každé dva roky a fasády domov sa stávajú plátnom, ktoré sa pod rukami známych domácich a zahraničných umelcov menia na umelecké diela. Návšteva Enotéky, nachádzajúcej sa v hrade a jeho pivniciach. Ochutnávka regionálncyh vín. Popoludní návšteva Raveny, kde ranokresťanské pamiatky (UNESCO) tvoria súbor kultúrnych pamiatok špecifických zmesou viacerých štýlov a tradícií. Patria sem mauzóleá, krstiteľnice, baziliky, vyznačujúce sa mimoriadne bohatou mozaikovou výzdobou. Návrat do hotela

4. deň – raňajky, deň venovaný toskánskemu regiónu Chianti s preslávenými vinicami. Víno Chianti je dnes jedným z najznámejších talianskych vín a jeho kolískou je práve región v strednom Toskánsku. Prehliadka malebných historických mestečiek Greve a Castellina. Návšteva vínnych pivníc s ochutnávkou vín zo „zlatého trojuholníka“ v samom srdci regiónu so zastávkou na obed v najstaršom mäsiarstve Falorni s najlepšími biftekmi a prosciuttami. Transfer na letisko, odlet.


V cene je zahrnuté:
3x ubytovanie v 3* hoteli s raňajkami, letecká doprava Viedeň – Bologna/Florencia – Viedeň, 1x príručná batožina 8 kg/os., 1x podpalubná batožina 23 kg/os., transfer na letisko a späť s nástupom v NR, TT alebo BA, transfer letisko - hotel - letisko, sprievodca CK, autokarová doprava počas okruhu, 4 ochutnávky podľa programu (ocot, parmská šunka, syry, olivový olej, víno), ostatné prehliadky podľa programu bez vstupov.

V cene nie je zahrnuté:
Povinné príplatky: servisné poplatky 220 EUR/os., pobytová taxa (platba na mieste cca 2 EUR/os./noc). Odporúčaný doplatok: komplexné cestovné poistenie KOMFORT 3,90 EUR/os./deň alebo poistenie PLUS 5,- EUR/os./deň, orientačná cena vstupov 50 EUR/os. (platba na mieste). Ostatné doplatky: 1-lôžková izba 145 EUR/3 noci. Batožinové limity: v prípade zmeny leteckej spoločnosti si CK vyhradzuje právo na ich zmenu.

Typ stravy:
raňajky

Dni:
4 DŇOVÝ POZNÁVACÍ ZÁJAZD

Pamiatky v programe pre leták:
Bologna | Modena | Parma